01.03.2024 - Høje-Taastrup Kommune udbyder Foreningslederakademi for 2024/25

HTK er klar med programmet for HTK-Foreningslederakademi 2024/25. Forløbet starter i oktober 2024 og slutter i marts 2025. Det foregår over 2 fredag/lørdage, en enkelt lørdag og 4 hverdagsftener. Deltagerne kommer fra idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. Emnemæssigt kommer vi godt rundt. Du stifter bl.a. bekendtskab med en stribe værktøjer om det personlige lederskab, konflikthåndtering, dit ansvar som foreningsleder, forandringsledelse, ledelse af frivillige, anerkedende ledelse, præsentationsteknik samt projektledelse. Herudover får du et indblik i det kommunale motorrum. På dette forløb har vi gjort ekstra meget ud af konflikthåndtering og givet det en hel dag. Vi prioriter netværk og relationer højt. Derfor starter hvert modul med spisning. Du kan allerede nu søge om en plads på foreningslederakademiet. Der er kun 20 pladser. Sporthouse er tovholder på forløbet. Se hele programmet her

 

01.02.2024 - Medlemsundersøgelse i BK Trekanten

Sporthouse har netop gennemført medlemsundersøgelse i BK Trekanten. Næsten 50 % af medlemmer benyttede sig af muligheden for at give deres mening til kende.

 

14.10.2023 - HTK-Foreningslederakademi 2023/24

Høje-Taastrup Kommune har lagt mange kræfter i at rekruttere deltagere til det 6. Foreningslederakademi. Det store arbejde har båret frugt. 6-7. oktober 2023 var holdet samlet for første gang. Deltagerne kommer fra idrætten, kulturen og spejderne. Det overordnede fokus er det personlige lederskab. Emnemæssigt kommer vi godt rundt. Kursisterne stifter bl.a. bekendtskab med en stribe værktøjer: hvem er du som leder, konflikthåndtering, dit ansvar som foreningsleder, forandringsledelse, ledelse af frivillige, anerkedende ledelse, præsentationsteknik, kommunikation samt projektledelse. Herudover får du et indblik i det kommunale motorrum. Sporthouse er tovholder på forløbet. Læs mere om HTK-Foreningslederakademi her
 

01.09.2023 Fokus på rekruttering og fastholdelse af unge i Gentofte Kommune

Sporthouse og Gentofte kommune har indgået ny aftale omkring ungekonsulentordningen. Det er et forløb, hvor både kommune og klub bidrager økonomisk i en 2 årig periode. Klubben ansætter en person, som i perioden arbejder med rekruttering og fastholdelse af unge i aldersgruppen 12-24 år. Sporthouse er tovholder og sparrer med ungekonsulenten i forhold til en  mål- og handlingsplan, som ungekonsulenten udarbejder. 5 klubber i perioden 2023-25 er med i ordningen: Jægersborg Boldklub (pigefodbold), HIK (pigefodbold), SISU Basketball, Gentofte Svømmeklub og Gentofte Badminton. Ordningen har eksisteret siden 2013.
 

22.08.2023 - Uddannelse i sportslig ledelse
Så kom dagen, hvor vi klippede snoren for det andet forløb i “uddannelse i sportslig ledelse” i det jyske (også kørt et forløb i øst) med Kolding Talent som host. Vi stiller et stærkt hold med 15 deltagere, fra 11 forskellige klubber fordelt på 7 idrætter med bredt aldersspænd og med meget forskellig bagage i rygsækken. Det betyder, at vi kommer til at berige hinanden i overflod. Uddannelsen består af 5 moduler på hver 2 dage. Det første modul har vi kaldt “Indsigt i din verden og dig selv som leder”. Uddannelsen består af 5 moduler, i alt 71 undervisningstimer over 9 måneder. Læs mere om uddannelsen her
 

10.02.2023 - Klubudviklingen i Holstebro skal nu for alvor implementeres

De sidste to år har Sporthouse været i gang med klubudvikling i Holstebro Kommune. Holstebro Elitesport og Sporthouse indgik sidst i 2020 en aftale om, at satsningsidrætterne i Holstebro Kommune skulle igennem et klubudviklingsforløb over 33 timer fordelt på ialt 7 møder i en periode på 4-6 måneder. Klubberne der har været med er: Holstebro Svømmeclub, HH90, Budo Sportskarate, Holstebro Bueskytteforening, Holstebro Roklub og Tvis Håndbold. Det er besluttet, at der en gang om året afholdes statusmøde med fokus på, hvordan det går med implementering samtidig opdateres alt materiale. Det er helt afgørende at prioritere statusmøderne, da det styrker ejerskabet til de værktøjer, som klubberne har arbejdet med. Forløbet har indeholdt følgende: Mønsterklubanalyse, udviklingsplan, organisatorisk workshop (organisationsplan, kommissorier for bestyrelse og udvalg, beskrivelse af hvert enkelt bestyrelsesmedlems arbejdsopgaver med angivelse af tidsforbrug, jobbeskrivelser, årsplan, Belbin teamrolleprofiler), politikker og strategier i forhold til: sport (talent/elite), kommunikation og frivillighed. Ved endt forløb modtager klubben en elektronisk klubmappe. Arbejdet er netop blevet præsenteret for Holstebro Elitesports advisory Board.
 

27.12.2022 - Høje-Taastrup Kommune udbyder Foreningslederakademi for 2023/24

Foreningslederakdemiet vender tilbage i Høje-Taastrup. Efter et års pause er det besluttet at udbyde det 6. Foreningslederakademi i rækken.

Det endelige program forventes at ligge klar i januar 2023. Forløbet starter i oktober 2023 og slutter i februar 2024. 2 fredag/lørdage og 5 hverdagsftner. Deltagerne kommer fra idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. Emnemæssigt kommer vi godt rundt. Du stifter bl.a. bekendtskab med en stribe værktøjer om det personlige lederskab, konflikthåndtering, dit ansvar som foreningsleder, forandringsledelse, ledelse af frivillige, anerkedende ledelse, præsentationsteknik samt projektledelse. Herudover får du et indblik i det kommunale motorrum. Sporthouse er tovholder på forløbet. Se hele programmet her

 

01.11.2022 - Medlemsundersøgelse i Taastrup FC

Sporthouse har netop gennemført medlemsundersøgelse i Taastrup FC. Næsten 200 medlemmer benyttede sig af muligheden for at give deres mening til kende.

 

15.10.2022 - Uddannelse i sportslig ledelse

Kolding Talent udbyder nyt forløb i "Uddannelse i sportslig ledelse". Uddannelsen starter i august 2023. Der er tilmeldingsfrist i januar 2023. Sporthouse er tovholder og underviser på uddannelsen.

Hvis du kan svare ja til nedenstående er uddannelsen helt sikkert noget for dig 

 • Jeg har lyst til at udvikle mit personlige lederskab
 • Jeg har lyst til at udfordre min organisation, præsentere og implementere min case
 • Jeg har lyst til at blive inspireret om, hvordan jeg motiverer frivillige
 • Jeg er indstillet på at spille andre gode
 • Jeg prioriterer deltagelse og fremmøde på alle moduler
 • Jeg er indstillet på at arbejde, både på uddannelsesdagene og mellem de enkelte moduler (2-4 timer pr. gang)

Du kan læse mere om uddannelsen her
 

12.06.2022 - Uddannelse i sportslig ledelse

En 10 måneders rejse er fuldendt. 5. og sidste modul satte punktum med bl.a. færdiggørelse af en personlig udviklingsplan for hver enkelt deltager samt en caseopgave på tværs af de forskellige deltagere, hvor de fik lov at jonglere rundt i værktøjskassen. 15 deltagere, fra 12 forskellige klubber og 1 forbund fordelt på 13 idrætter med bredt aldersspænd og med meget forskellig bagage i rygsækken har været med og beriget hinanden i overflod. 

Ballerup Kommune har været host på uddannelsen. Nicklas Pyrdol og Henning Hansen har faciliteret forløbet. 

Du kan læse mere om uddannelsen her.

12.03.2022 - Høje-Taastrup Foreningslederakademi gjorde det - igen

Kuristerne på Høje-Taastrup Foreningslederakademi 2021-22 modtog midt i marts et fortjent håndtryk og diplom fra borgmester Michael Ziegler, som havde taget et par timer ud af lørdagskalenderen for at overvære kursisternes projektpræsentationer, holde tale og hylde frivilligheden i Høje-Taastrup Kommune. Det er 5. gang, at HTK udbyder foreningslederakademiet. Det betyder, at næsten 100 ledere på tværs af kulturen, idrætten, spejderene og de sociale foreninger har deltaget på foreningslederakamiet. Akademiet er med til at styrke kompetencerne i foreningslivet. Samtidig styrker det netværket på tværs af foreningslivet. Der bliver skabt relationer, som kan bruges i hverdagen.

28-29.01.2022 - Gladsaxe Lederakademi kom sikkert i mål

Gladsaxe Lederakademi 2021/22 blev afsluttet med en stribe interessante projektpræsentationer. Det var kultimationen på et døgns benhårdt arbejde med temaet "Projektledelse". Det hele startede med en analyse af egen forening fredag aften afsluttende med præsentation af eget foreningsprojekt. Midt imellem lå en masse arbejde med forskellige projektværktøjer og elementerne i projektledelse. Alt sammen med til at kvalificere projektideen til et færdigt projekt. Alle var klar lørdag kl. 15.00 til at præsentere deres projekter for de indbudte gæster.

29.10.2021 - Gladsaxe Lederakademi 2021/22

29./30. oktober tog 17 kursister fat på Gladsaxe Lederakademi 2021/22. Et forløb over 2 weekender og 5 aftner. Det afsluttes i januar 2021. Blandt temaerne er ledelse af frivillige, forandringsledelse, synliggørelse via sociale medier, det personlige lederskab, status på foreningsledelse, anerkendende ledelse, præsentationsteknik og projektledelse. Der er deltagere fra idrætten, spejderne og kulturen, som får mange spændende timer med en masse inspiration fra dygtige folk på hver deres felt. Sporthouse er tovholder på forløbet
 

08.10.2021 - Høje-Taastrup fortsætter succesen med fokus på foreningsudvikling

Høje-Taastrup Kommune udbyder endnu et foreningslederakademi. Det er det 5. forløb siden snoren blev klippet første gang i 2017. Forløbet foregår på tværs af idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. Emnemæssigt kommer vi godt rundt. Du stifter bl.a. bekendtskab med en stribe værktøjer om det personlige lederskab, konflikthåndtering, dit ansvar som foreningsleder, forandringsledelse, ledelse af frivillige, anerkedende ledelse, præsentationsteknik samt projektledelse. Herudover får du et indblik i det kommunale motorrum og møder et par erhvervsledere, som fortæller deres historier om, hvordan de er nået dertil, hvor de er i dag.  
Foreningslederakademiet har virkelig fået taget i det lokale foreningsliv. Forløbet starter 8.-9. oktober 2021 og slutter 11-12. marts 2022. Sporthouse er tovholder på forløbet.

28.08.2021 - Uddannelse i sportslig ledelse

Så er det i idag , at det går løs med modul 1 “Uddannelse i sportslig ledelse”. Vi stiller et stærkt hold med 15 deltagere, fra 12 forskellige klubber og 1 forbund fordelt på 13 idrætter med bredt aldersspænd og med meget forskellig bagage i rygsækken. Det betyder, at vi kommer til at berige hinanden i overflod. Uddannelsen består af 5 moduler på hver 2 dage. Det første modul har vi kaldt “skab indsigt - om dig selv og dit lederskab”. Vi har fokus på at lære sig selv at kende - det betyder i praksis, at vi arbejder med personprofiler, hvad står jeg for som leder, hvad er mit fundament, hvad vil jeg gerne tage med videre samt konfliktstile og konfliktstrategier.

Ballerup Kommune er host på uddannelsen. Nicklas Pyrdol og Henning Hansen faciliterer forløbet. Det bliver fantastisk.

Du kan læse mere om uddannelsen her.

19.06.2021 - Høje-Taastrup Foreningslederakademi 2020-21 fik sat punktum

17 stolte kursister kunne modtage håndtryk og diplomer fra borgmester Michael Ziegler, som havde taget et par timer ud af lørdagskalenderen for at overvære kursisternes projektpræsentationer, holde tale og hylde frivilligheden i Høje-Taastrup Kommune. Som borgmesteren bl.a. sagde i sin tale "Vi ønsker at være Danmarks bedste hverdagskommune - også i weekenden". Det er kursisterne på foreningslederakademiet et fantastisk eksempel på. Allerede nu er det besluttet at udbyde et hold 5. Det starter fredag den 8. oktober 2021. Se programmet her. Målgruppen er nuværende eller kommende ledere indenfor idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. 

26.01.2021 - Uddannelse i sportslig ledelse

Ballerup Kommune og Sporthouse udbyder i fællesskab "Uddannelse i sportslig ledelse". Uddannelsen starter i august 2021.

Hvis du kan svare ja til nedenstående er uddannelsen helt sikkert noget for dig 
 

 • Jeg har lyst til at udvikle mit personlige lederskab
 • Jeg har lyst til at udfordre min organisation og implementere min case
 • Jeg har lyst til at blive inspireret om, hvordan jeg motiverer frivillige
 • Jeg er indstillet på at spille andre gode
 • Jeg er indstillet på at arbejde både på uddannelsesdagene og mellem de enkelte moduler (2-4 timer)

Du kan læse mere om uddannelsen her.

15.01.2021 - Evaluering af Team Danmark aftale i Gentofte Kommune

Gentofte Kommune skal i løbet af 2021 indgå ny samarbejdsaftale med Team Danmark for de kommende 4 år frem til og med 2025. For at have et så solidt grundlag som muligt, skal den nuværende aftale evalueres. Den opgave har Gentofte Kommune bedt Sporthouse om at løse. Evaluering forventes at ligge klar midt i marts 2021.

3-4.11.2020 - "Uddannelse for sportslige ledere" modul 2 

Modul 2 på “uddannelse af sportslige ledere” er lige på trapperne. Kl. 15.00 tjekker holdet ind til et intenst døgn med fokus på organisation. Vi skal for alvor grave dybt i kulturen. Hvad er den indre drivkraft i klubben? Hvordan er vi kommet dertil, hvor vi er idag. Vi bruger Insights tanker til at finde ud af, hvilken kultur, der er den dominerende i den enkelte klub, Scheins isbjerg til at forstå de grundlæggende antagelser. Vi udarbejder strategi i forhold til de væsentligste interessenter. I morgen tager vi fat på Mesterværket i forhold til organisationen. Formulerer et fyrtårn vi rækker ud efter. Samtidig kigger vi på koblingspunktet, hvor vi parkerer noget af det eksisterende og stiller skarpt på fremtiden. Efterfølgende defineres de første skridt, de store skridt og aftrykkene.
Uddannelsen består af 5 moduler på hver 2 dage.

02.10.2020 - Rekord mange tilmeldt Foreningslederakademiet i Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune har sat endnu et foreningslederakademi i søen. Det er lederudvikling på tværs af idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. Det er det 4. forløb på bare 4 år. Det har virkelig fået taget i det lokale foreningsliv. Forløbet starter 2-3. oktober 2020 og slutter 12-13. marts 2021. Ialt 21 kursister har tilmeldt sig. Det er rekord. Fantastisk med den store interesse. Sporthouse er tovholder på forløbet. Se programmet her

15.09.2020 - Aftale med Holstebro Kommune

Holstebro Kommune og Sporthouse har indgået aftale aftale omkring klubudvikling for de såkaldte 5 prioriterede idrætter: roning, håndbold, bueskydning, svømning og karate. I løbet af 2020-22 skal klubberne igennem et 33 timers klubudviklingsforløb over ca. 6 måneder, hvor der bl.a. er fokus på god ledelse (Mønsterklubsnalyse®), udviklingsplan, sportslig strategi, kommunikationsstrategi, frivillighedsstrategi og den fremtidige organisation.

04-05.09.2020 - Gladsaxe Lederakademi i mål

Endelig fik deltagerne på Gladsaxe Lederakademi lov til at afslutte deres forløb efter 6 måneders udskydelse. Temaet var projektledelse. Over 2 dage kom deltagerne fra ide til projekt. Undervejs blev der bygget en stribe værktøjer på, som kvalificerede deres projekt endnu mere. Alle var klar lørdag kl. 15.00 til at præsentere deres projekter for de indbudte gæster.

25.08.2020 - "Uddannelse for sportslige ledere" er skudt i gang 

Så kom dagen endelig, hvor vi får lov til at klippe snoren for “uddannelse af sportslige ledere”. Vi stiller et stærkt hold med 14 deltagere, fra 10 forskellige klubber fordelt på 8 idrætter med bredt aldersspænd og med meget forskellig bagage i rygsækken. Det betyder, at vi kommer til at berige hinanden i overflod. Uddannelsen består af 5 moduler på hver 2 dage. Det første modul har vi kaldt “skab indsigt”. Vi starter med et hold i det jyske, men i 2021 vil vi rigtig gerne starte et hold i øst. Det bliver fantastisk.

28.04.2020 - ATK Basketball er en realitet

Efter en grundig proces er det sidste punktum sat i færdiggørelse af ATK Basketball. Det er nu klar til at blive rullet ud og implementeret i de danske basketball-klubber. Sporthouse har været tovholder på projektet. Du kan downloade det fulde ATK her.

27.04.2020 - Succesfuldt klubudviklingsforløb med SfB

Ugeavisen har i denne artikel sat SfB stævne. Formand, Morten Frederiksen vurderer den betydning, som klubudviklingsforløbet, faciliteret af Sporthouse, har betydet for den sydfynske fodboldklub med det store potentiale. Du kan læse artiklen i sin fulde længde her.

08.04.2020 - Høje-Taastrup fortsætter succesen med fokus på foreningsudvikling

Høje-Taastrup Kommune udbyder endnu et foreningslederakademi. Det er det 4. forløb siden snoren blev klippet første gang i 2017. Forløbet foregår på tværs af idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. Emnemæssigt kommer vi godt rundt. Du stifter bl.a. bekendtskab med en stribe værktøjer om det personlige lederskab, konflikthåndtering, dit ansvar som foreningsleder, forandringsledelse, ledelse af frivillige, anerkedende ledelse, præsentationsteknik samt projektledelse. Herudover får du et indblik i det kommunale motorrum og møder et par erhvervsledere, som fortæller deres historier om, hvordan de er nået dertil, hvor de er i dag.  
Foreningslederakademiet har virkelig fået taget i det lokale foreningsliv. Forløbet starter 2.-3. oktober 2020 og slutter 12-13. marts 2021. Sporthouse er tovholder på forløbet. Tilmeldingsfrist fredag den 12. juni. Læs hele programmet her

01.03.2020 - Medlemsundersøgelse i Brøndbyernes Idrætsforening

Sporthouse har netop gennemført medlemsundersøgelse i Brøndbyernes Idrætsforening. Næsten 400 medlemmer benyttede sig af muligheden for at give deres mening til kende.

01.02.2020 - Evaluering af Team Danmark aftale i Ballerup Kommune

Ballerup Kommune skal i løbet af 2020 indgå ny samarbejdsaftale med Team Danmark for de kommende 4 år frem til og med 2024. For at have et så solidt grundlag som muligt, skal den nuværende aftale evalueres. Den opgave har Ballerup Kommune bedt Sporthouse om at løse. I den forbindelse vil idrætsklasserne på Hedegårdsskolen også blive evalueret.

01.01.2020 - Ungekonsulentordning i Gentofte Kommune med nye klubber

Gentofte Kommune fortsætter det succesfulde med ungekonsulenter. I denne omgang har 5 klubber fået grønt lys: SISU Basketball, Gentofte Atletik, Gentofte Stars, Copenhagen Towers og Jægersborg Boldklub. Alle klubber har ansat en ungekonsulent for en 2-årig periode. De har fokus på rekrutterings- og fastholdelsestiltag. Hver ungekonsulent har opstillet en række mål og delmål samt udarbejdet en handlingsplan. Sporthouse er tovholder på projektet og mødes med den enkelte ungekonsulent 4 gange om året. Alle ungekonsulenterne mødes 1-2 gange årligt for at udveksle erfaringer.

25.10.2019 - Gladsaxe Lederakademi 2019/20

25-26. oktober tog 18 kursister fat på Gladsaxe Lederakademi 2019/20. Et forløb over 2 weekender og 6 aftner. Det afsluttes i marts 2020. Blandt temaerne er ledelse af frivillige, forandringsledelse, synliggørelse via sociale medier, det personlige lederskab, status på foreningsledelse, anerkendende ledelse, præsentationsteknik og projektledelse. Der venter deltagerne fra idrætten, spejderne og kulturen mange spændende timer med en masse inspiration fra dygtige folk på hver deres felt. Sporthouse er tovholder på forløbet. Se hele programmet.

15.06.2019 - Gladsaxe inviterer til endnu et lederakademi

Organisationerne i Gladsaxe Kommune dvs. spejderne, idrætten og kulturen har været rundt og spørge foreningerne om interesseren for endnu et lederakademi. Det har resulteret i mere end 35 positive tilkendegivelser. Derfor har organisationerne i samarbejde med Sporthouse sammensat et program med start i oktober 2019 (uge 43) og afslutning i marts 2020 (uge 12). Se hele programmet her.

01.06.2019 - Svendborg Kommune og Sporthouse udvider samarbejdet

Svendborg Kommune og Sporthouse indledte for 2½ år siden samarbejde omkring klubudvikling. Svendborg Kommune, som elitekommune, ønskede at styrke det organisatoriske arbejde i de såkaldte satsningsidrætter og lokal prioriterede idrætter. Det betød, at Thurø Sejlklub, GOG og Svendborg Svømmeklub har været i gennem klubudviklingsforløb med Sporthouse som facilitator. Nu skal yderligere tre klubber i gennem klubudviklingsforløb de kommende 6-9 måneder. Det er Svendborg Fodbold, SG Gymnastik og Svendborg Basketball Club. 

15.05.2019 - Høje-Taastrup fortsætter succesen

Høje-Taastrup Kommune har sat endnu et foreningslederakademi i søen. Det er lederudvikling på tværs af idrætten, kulturen, spejderne og de sociale foreninger. Det er det 3. forløb på bare 3 år. Det har virkelig fået taget i det lokale foreningsliv. Forløbet starter 4-5. oktober 2019 og slutter 6-7. marts 2020.  Sporthouse er tovholder på forløbet. Foreningslederakademiet er allerede overtegnet. Læs hele programmet her.

04.03.2019 - Diplomer til deltagerne på Gladsaxe Lederakademi 2018/19

Kursisterne på Gladsaxe Lederakademi 2018/19 blev fortjent hyldet på rådhuset af borgmesteren, som holdte en fin tale og uddelte diplomer. 6 måneders intensiv rejse, som bl.a. bød på temaerne: konflikthåndtering, projektledelse, ledelse af frivillige, personligt lederskab fra erhvervslivet, forandringsledelse, hvem er jeg som leder, status på foreningsdanmark, motivation som ledelsesredskab, kom igennem med dit budskab og en masse netværksdannelse samt opbygning af stærke relationer på tværs af spejdere, idrætten og kulturen. Se hele programmet her.

08.10.2018 - Evaluering af Team Danmark aftale i Horsens Kommune

Horsens Kommune skal i løbet af 2019 indgå ny samarbejdsaftale med Team Danmark for de kommende 4 år frem til og med 2023. For at have et så solidt grundlag som muligt, skal den nuværende aftale evalueres. Den opgave har Horsens Kommune bedt Sporthouse om at løse. 

05.10.2018 - Høje-Taastrup Foreningslederakademi 2018/19

Det er nu blevet tid for at bygge videre på successen fra det første foreningslederakademi, som sluttede i foråret 2018. 20 kursister fra idrætten, spejderne, kulturen og de sociale foreninger er med, når foreningslederakademi nr. 2 begynder fredag 5. oktober. Forud ligger et ambitiøst program med udgangspunkt i det personlige lederskab. Undervejs får vi besøg af en stribe kompetente folk inden for emner som: mit lederskab, hvem er jeg, status på foreningsdanmark, forandringsledelse, motivation af frivillige, anerkendende ledelse, præsentationsteknik og konflikthåndtering. Det hele rundes af med en fredag-lørdag, hvor projektledelse er omdrejningspunktet. Det hele rundes af i marts. Sporthouse er tovholder på forløbet. Se hele programmet her.

 

21.09.2018 - Gladsaxe Lederakademi 2018/19

21-22. september klippes snoren til Gladsaxe Lederakademi. Et forløb over 2 weekender og 6 aftner. Det afsluttes i februar måned. Blandt temaerne er ledelse af frivillige, forandringsledelse, det personlige lederskab, status på foreningsledelse, anerkendende ledelse, præsentationsteknik, projektledelse og konflikthåndtering. Der venter deltagerne fra idrætten, spejderne og kulturen mange spændende timer med en masse inspiration fra dygtige folk på hver deres felt. Sporthouse er tovholder på forløbet. Se hele programmet her.

 

22.03.2018 - En fantastisk rejse er afsluttet

HTK-Foreningslederakademi er afsluttet med en flok glade kursister og en stolt borgmester. I alt 19 kursister fra idrætten, spejderne, kulturen og de sociale foreninger i Høje-Taastrup Kommune kunne fortjent modtage deres uddannelsesbeviser. Det var det første forløb af sin art i Høje-Taastrup Kommune. Det er allerede besluttet at starte et hold 2 i efteråret 2018. Sporthouse er tovholder på forløbene.

01.03.2018 - Lederakademierne fortsætter
Kommunerne i Gladsaxe og Høje-Taastrup kommuner har begge besluttet at starte endnu et lederakademi op. I Gladsaxe starter lederakademiet 21-22. september og i Høje-Taastrup skydes det i gang 5-6. oktober. Sporthouse er tovholder på begge lederakademier.

15.01.2018 - Sporthouse indgår aftale med DAFF og DRU

Sporthouse, DAFF og DRU har indgået aftale omkring ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) Sporthouse skal være tovholder på processen, som forventes at vare frem til august 2018.

15.09.2017 - Overbygning på lederakademi er nu en realitet

Det har længe været et ønske at bygge oven på Gladsaxe Lederakademi. Det er nu blevet en realitet under navnet Stjernetræf. Det foregår i perioden november 2017-marts 2018. Sporthouse er tovholder på forløbet. Ialt har 105 kursister deltaget på de hidtidige 5 grundlæggende akademier. Læs mere om Stjernetræf (program, tilmelding m.v.) her.

20.07.2017 - Sporthouse indgår aftale med Frederikssund Kommune

Sporthouse og Frederikssund har indgået aftale om klubudvikling gældende for det kommende 1½ år. Kommunens såkaldte talentklubber skal styrkes organisatorisk med Mønsterklubanalyse®, udviklingsplan og en sportslig strategi. I første omgang drejer det sig om 6 klubber.

17.07.2017 - Sporthouse indgår aftale med Basketforbundet

Sporthouse og Dansk Basketball Forbund har indgået aftale omkring ATK (Aldersrelateret TræningsKoncept) Sporthouse skal være tovholder på processen, som forventes at vare frem til 1. september 2018.

10.07.2017 - Favorabel seminartilbud om kulturforandring i sport

På seminaret er der fokus, hvordan der kan skabes en kultur, der udvikler og fastholder talenterne fremfor at afvikle dem. De to oplægsholdere er Gitte Haslebo og Gro Lund, der har skrevet flere bøger om emnet og har arbejdet med emnet i 25 år i praksis. Som samarbejdspartner med Sporthouse har du mulighed for at deltage til SPOT-pris. Læs mere

15.06.2017 - Ungekonsulentordningen i Gentofte Kommune fortsætter

Sporthouse og Gentofte Kommune har forlænget aftalen omkring ungekonsulentordningen. Sporthouse skal de kommende to år være tovholder og sparringspartner for 5 ungekonsulenter. De 5 ungekonsulenter kommer fra følgende klubber: Gentofte Starts, Gentofte Badminton, Gentofte Volleyball, LG Gymnastik og Copenhagen Towers. Ungekonsulenten arbejder målrettet med rekruttering og fastholdelse ud fra en række overordnede mål, delmål og en handlingsplan. I den to-årige periode mødes hver ungekonsulent ialt 7 gange med Sporthouse. Der vil også være tværgående møder. Ungekonsulenten er i gns. ansat 10 timer om ugen. Både klub og kommune skyder 2 x 35.000 kr. i ordningen. Det er tredie 2-årige periode Sporthouse tager fat på.

12.04.2017 -  Ledelsesudviklingsforløb for Gentofte Svømmeklub

Sporthouse har gennem et årrække været involveret i Gentofte Svømmeklub bl.a. med klubudvikling for bestyrelsen, medlemsundersøgelser, ungekonsulentordning, udarbejdelse af K-strategi. Derfor var det naturligt at samarbejde omkring et lederudviklingsforløb med K-udvalget og Cheftrænergruppen, hvor der var fokus på det personlige lederskab. Forløbet har bl.a. indeholdt temaer som: personprofiler (incl. drøftelse af hvordan gruppen er sammensat i forhold til hinanden), situationsbestemt ledelse (hvordan agerer jeg som leder i hverdagen, hvordan tager jeg udgangspunkt i, hvor den enkelte træner er?). Det tredie tema har været trænernes opgaver og prioritering. I løbet af 1 år er trænergruppen blevet fordoblet fra 7 til 14 trænere. Det kræver ledelsesmæssige værktøjer. Det har k-udvalget og cheftrænergruppen nu fået. Forløbet har kørt over 4 x 2½ time.

15.03.2017 - Lederakademi i Høje-Taastrup Kommune

Høje-Taastrup Kommune har besluttet at etablere et lederakademi på tværs af foreningslivet i kommunen. Sporthouse  er blevet bedt om at facilitere forløbet. Det forventes at starte i efteråret. Programmet skal være klar i maj og deltagerne fundet inden sommerferien. Der er ialt 20 pladser.

14.03.2017 - Kommunen hylder kursisterne på Gladsaxe Lederakademi

For femte år i træk er der udklækket et hold ledere på Gladsaxe Lederakademi, og de fik ved en lille reception i tirsdags på rådhuset overrakt deres diplomer som tegn på, at de har gennemført uddannelsen. Sporthouse har været tovholder på forløbet.

08.02.2017 - Konklusioner fra evaluering af Vejles Team Danmark aftale

Sporthouse fremlagde 8. februar resultaterne fra evaluering af Vejle Kommunes Team Danmark aftale fra 2013-16 for Eliteidrætsrådet. Ud over konklusionerne fra besøg i alle Vejles satsningsidrætter (11 klubber) blev de væsentligste pointer fra en evaluering af idrætsklasserne (7-9. klasse) ligeledes fremlagt.

24.01.2017 - Det lakker mod enden i Thurø Sejlklub 

Klubudviklingsforløbet i Thurø Sejlklub er nu gået ind i den afsluttende fase. Læs bestyrelsens nyhedsbrev her.

12.12.2016 - Thurø Sejlklub er godt i gang med klubudviklingsforløb

I dette nyhedsbrev fortæller bestyrelsen om hvor langt de er i deres klubudviklingsforløb, Læs mere.

10.10.2016 - Strategiplan for Danske Ølentusiaster (DØE)

DØE har bedt Sporthouse om at facilitere en visionsproces, som skal munde ud i en strategiplan frem mod 2020. Det er den 3. strategiplan DØE og Sporthouse udarbejder.

01.10.2016 - Evaluering af Team Danmark aftale i Vejle Kommune

Vejle Kommune skal i løbet af 2017 indgå ny samarbejdsaftale med Team Danmark for de kommende 4 år frem til og med 2020. For at have et så solidt grundlag som muligt, skal den nuværende aftale evalueres. Den opgave har Vejle Kommune bedt Sporthouse om at løse. Herudover evalueres kommunes idrætsklasser for 7-9. klasse.

01.09.2016 - Aftale med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)

DUF har bedt om Sporthouse om at udarbejde personprofiler på samtlige medarbejdere fordelt på 5 forskellige afdelinger. Der skal afvikles en workshop i hver afdeling. 

 

15.06.2016 - Aftale med Svendborg Kommune

Svendborg Kommune er en af de 22 elitekommuner i Danmark. De har nu besluttet, at satsningsidrætterne skal igennem klubudvikling. Derfor har kommunen indgået aftale med Sporthouse om en række forløb. Den første klub bliver Thurø Sejlklub, som starter i oktober og afslutter forløbet i februar 2017. 

12.05.2016 - Evaluering af Team Danmark aftale i Ballerup Kommune

Ballerup Kommune skal i løbet af 2016 indgå ny samarbejdsaftale med Team Danmark for de kommende 4 år frem til og med 2020. For at have et så solidt grundlag som muligt, skal den nuværende aftale evalueres. Den opgave har Ballerup Kommune bedt Sporthouse om at løse. Herudover iværksættes massiv klubudvikling, så de såkaldte Team Ballerup står bedst muligt rustet til den kommende 4-årige periode.

28.04.2016 - Program for Gladsaxe Lederakademi er klar

Programmet for Gladsaxe Lederakademi 2016/17 er på gaden. Lederakademiet er for dig der ønsker viden, flere redskaber, nye perspektiver og gerne vil inspireres af kompetente oplægsholdere og topmotiverede kollegaer fra idrætten, kulturen og spejderne i Gladsaxe. Sporthouse er tovholder på Lederakademiet

Lederakademiet kan både være for dig, der allerede har lederopgaver og for dig der overvejer at påtage dig lederopgaver. Læs mere om indhold og tilmelding her.

21.12.2015 - Gentofte styrker ungekonsulentordningen yderligere

Gennem de sidste to år har Gentofte Kommune støttet 4 klubber omkring indsatsen for rekruttering og fastholdelse af unge. Det har drejet sig om klubberne: HIK Pigefodbold, Hellerup Fægte-Klub, Gentofte Svømmeklub og Hellerup Sejlklub. Kommunen har støttet med 2 x 35.000 kr. til hver klub. Den enkelte klub har skulle bidrage tilsvarende. Sporthouse har været tilknyttet som tovholder og har løbende holdt statusmøder med ungekonsulenterne. Et enkelt møde har været afholdt som netværksmøde. Forud for projektet har hver klub udarbejdet 2 årige målsætninger og delmål samt handlingsplan for det første halve år. Den 2 årige periode er nu gået og resultaterne er så positive, at Gentofte Kommune har besluttet at fortsætte i yderligere en to-årig periode. Det betyder, at Gentofte Svømmeklub og Hellerup Sejlklub fortsætter, men med nye fokusområder. De suppleres af Copenhagen Towers, Gentofte Badminton Klub samt Gentofte Volleyball.

01.12.2015 - Morgendagens ledere er nu udklækket

15 stolte ledere fra foreningslivet i Gladsaxe Kommune modtog håndtryk og diplomer fra Gladsaxe Kommunes borgmester, Karin Søjberg Holst, som afslutning på et 3 måneders intensivt forløb. De har alle gennemført Gladsaxe Lederakademi 2015. Sporthouse har været kursusleder på forløbet. Læs mere om temaer og indhold.

12.11.2015 - Ét AB

AB amatørafdeling (fodbold) og AB a/s har netop, med Sporthouse som facilitator, udarbejdet en fælles udviklingsplan for fodbolden i AB. Planen angiver i hvilken retning AB skal bevæge sig de kommende år. Processen har vist, at der er behov for at samarbejde for at klare sig i den stadigt stigende konkurrence. Udviklingsplanen skal i løbet af 2016 foldes ud dvs. med bl.a. sportslige strategier, udvikling af det organisatoriske og økonomiske fundament.

23.09.2015 - Nu bliver bestyrelsen seriøs

Bestyrelsen i B 93 Tennis har gennem foråret været i arbejdstøjet og arbejdet med ledelses- og organisationsudvikling sammen med Sporthouse. Det er der kommet en artikel ud af. Læs hele artiklen fra B 93s klubblad.

18.09.2015 - Morgendagens ledere formes

I dag starter en 3 måneders rejse for nuværende og fremtidige ledere i Gladsaxe Kommune. Deltagerne kommer fra idrætten, kulturen og spejderne. I forløbet møder kursisterne en række spændende oplægsholdere, som på hver deres måde giver erfaringer videre. Der vil være input fra erhvervslivet, forskningen, det offentlige og medierne. I starten af december er der diplomoverrækkelse. Sporthouse er kursusleder på forløbet. Se det fulde program her.

20.06.2015 - Elite Aabenraa har fokus på klubudvikling

Elite Aabenraa har indgået en aftale med Sporthouse omkring klubudvikling. En række af de klubber, som Elite Aabenraa har under deres vinger bliver tilbudt ledelses- og organisationsudvikling. Den første klub, der har været i ilden er Rødekro IF Håndbold, som lørdag den 20. juni 2015 afsluttede et strategiseminar, hvor bestyrelse og trænere i fællesskab har udarbejdet en overordnet strategi for de kommende 3 år. 14 dage tidligere havde bestyrelsen været igennem Mønsterklubanalysen®, som havde fokus på, hvor klubben befinder sig rent ledelsesmæssigt. 

10.06.2015 - Talentudvikling - et et fælles projekt

DBTU lancerede i juni 2015 deres plan for den fremtidige talentudvikling. Sporthouse har i samarbejde med DBTUs Eliteudvalg udarbejdet unionens talentstrategi. Læs mere her. 

08.05.2015 - Holbæk-talent slår igennem i USA

Støtte fra Talentrådet i Holbæk hjalp basket-talent. Læs hele historien

20.04.15 - Infomøde om talentstrategi i Holbæk Kommune

Sporthouse præsenterede Holbæk Kommunes talentstrategi for både idrætten og kulturen. Mødet var velbesøgt og spørgelysten stor. Herudover delte Holbæk Basketball ud af de erfaringer, som de har haft med klubudviklingsforløbet, som Sporthouse faciliterede. Det er nu næsten 1½ år siden, at forløbet sluttede. Der er ingen tvivl om, at det idag er en betydelig stærkere klub med et højt aktivitetsniveau og medlemmer, der bidrager. Bestyrelsen har virkelig knoklet hårdt og fået vendt bøtten. Læs mere om Holbæk Kommunes talentstrategi ved at klikke her

01.02.15 - EliteVejle fortsætter fokus på organisationsudviking

EliteVejle og Sporthouse har netop indgået aftale omkring organisationsudvikling for 2015. Orienteringsklubberne SNAB og GORM, Vejle Taekwondo Klub, Vejle Boldklub og Vejle Judo Klub vil i løbet af 2015 arbejde med strategier, udviklingsplaner og det organisatoriske. EliteVejle og Sporthouse indledte samarbejdet tilbage i 2009.

15.01.15 - DBTU udarbejder talentstrategi

Dansk Bordtennis Union (DBTU) har besluttet at udfærdige en talentstrategi. I den forbindelse har DBTU bedt Sporthouse om at facilitere processen. Det sker over to møder i januar og februar. Læs mere om processen her.

08.12.14 - Holbæk Kommune har fået sin talentstrategi

I september 2014 blev Sporthouse bedt af Holbæk Kommune om at udarbejde  forslag til talentstrategi. Talentstrategien skulle både dække idræt,  musik, teater og billedkunst. Udkastet har været forbi talentrådet og  blev endeligt godkendt i byrådet i december 2014. I  starten af 2015  sammensættes et nyt talentråd, som skal stå i spidsen for  implementering af talentstrategien. Læs hele talentstrategien her

05.12.14 - Økonomisk støtte til eliteklubber i København

Team Copenhagen har netop uddelt 1.150.000 kroner i støtte til den københavnske eliteidræt. Den økonomiske hjælp er med til at understøtte elite- og talentudviklingsarbejdet i 10 københavnske klubber. Det er alle klubber, hvor Sporthouse har gennemført klubudviklingsforløb.

Følgende klubber modtog støtte ved Team Copenhagens 32. støttetildeling...Læs mere. 

 

19.11.14 - Opfølgningsmøder hos Holbæk Klubber

For lidt mere end et år siden færdiggjorde 3 Holbækklubber et længerevarende klubudviklingsforløb. Det drejede sig om klubberne: Holbæk Basketball, Holbæk Håndbold og Jernløse Badminton Klub. Sporthouse var facilitator på forløbene. Nogle af de ting, som blev konkluderet på opfølgningsmøderne var, at der i langt højere grad arbejdes mod fælles mål, kvaliteten i træningsmiljøerne er højnet, det organisatoriske fundament er styrket og der arbejdes mere målrettet med rekruttering og fastholdelse. To af klubberne har mærket markant medlemsvækst.

30.10.14 - Medlemmerne har ordet

Taastrup Gymnastik Forening (TGF) har besluttet at iværksætte en medlemsundersøgelse. Den skal bl.a. give bestyrelsen nogle fakta at arbejde med i stedet for tro og fornemmelser. Den giver også mulighed for at medlemmerne kan komme til orde. Det kan være svært at nå hele vejen rundt i hverdagen. TGFs bestyrelse har bedt Sporthouse om at stå for undersøgelsen. TGF og Sporthouse har tidligere arbejdet sammen i forbindelse med klubudviklingsforløb og et nyligt afviklet opføglningsforløb. Undersøgelsen skal være færdigt sidst på året og resultaterne præsenteres på klubbens generalforsamling først i det nye år.

15.09.14 - Holbæk Kommune formulerer talentstrategi

Holbæk Kommune har bedt Sporthouse om at udarbejde et forslag til talentstrategi. Strategien skal dække både kultur og idræt. Første udkast drøftes i Talentrådet sidst i september. Den endelige talentstrategi skal blåstemples politisk inden årsskiftet.

12.09.14 - Kolding Elite skal udvikles 

Kolding Elite har netop godkendt udviklingsplanen for de kommende 4 år. Læs mere.  

11.08.14 - Bestyrelsesseminar - FIG

Som en udløber af FIG`s (Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe) strategiseminar 2013, som blev faciliteret af Sporthouse,er det nu blevet tid til at følge op på seminaret. Det gør bestyrelsen i samarbejde med Sporthouse i forbindelse med to workshops. Her er der fokus på, hvordan implementeringen hidtil er forløbet. Hvilke erfaringer er gjort?, hvordan har de nye bestyrelsesmedlemmer fået udviklingsplanen ind under huden?. I den forgangne periode har FIG blandt andet gennemført en brugerundersøgelse, ændret på organisationen, styrket samarbejdet med kommunen m.v. Erfaringer samt yderligere fokusområder står på dagsordnen.

20.06.14 - 1.140.000 kr. til den københavnske eliteidræt

Den københavnske eliteidræt har netop modtaget 1.140.000 kroner i støtte fra Team Copenhagen. Den økonomiske hjælp er med til at understøtte elite- og talentudviklingsarbejdet i 10 københavnske klubber. 

Følgende klubber modtog støtte ved Team Copenhagens 31. støttetildeling... læs mere

13.06.14 - Mønsterklubanalyse® værdifuld for Razorbacks

Mønsterklubanalysen® viser, at Triangle Razorbacks er et stærkt brand, og klubben er dygtig til sponsorarbejde og til at gøre det attraktivt at være samarbejdspartner i klubben. Mønsterklubanalysen® har udmøntet sig i en udviklingsplan, der har både kortsigtede og langsigtede mål for klubbens udvikling. Læs hele artiklen. 

27.05.14 - Netværksmøde i Esbjerg

Sammen med Sporthouse holder eliteklubberne netværksmøde. Temaerne er erfaring med implementering af overordnet strategi (udviklingsplanen) og rekruttering og fastholdelse. Netværksmødet er nr. 2 i rækken. Det er en fortsættelse af ledelses- og organisationsudviklingsforløbet, som de 10 eliteklubber, med Sporthouse som facilitator, afsluttede i 2012.

03.05.14 - Nytænkning og udvikling har sikret Triton plads i eliten

Fem års arbejde med at rykke og ænndre Vejle Svømmeklub Tritons DNA kulminerede tidligere på året, da klubbens formand Ivan K. Pedersen modtog Vejle kommunes hædersbevisning "Mayors Choice" ved kommunens Sportsgalla. Tilbage i 2009 besluttede bestyrelsen i Vejle Svømmeklub Triton, at klubben skulle udvikle sig fra at være en breddeklub til at være en eliteklub med et breddefundament. Læs hele artiklen.

21.04.14 - Team Copenhagen fejrer rund fødselsdag

Team Copenhagen fejrede i dag sin 10 års fødselsdag. Sporthouse har været med det meste af vejen. Se TV Lorrys indslag

10.04.14 - FIG spørger medlemmerne

Som en udløber af FIG`s (Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe) strategiseminar 2013, som blev faciliteret af Sporthouse, har FIG netop afsluttet en spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmerne. Sporthouse var ansvarlig for gennemførelsen af undersøgelsen.

Alle bestyrelsesmedlemmer i de 74 foreninger har haft mulighed for at besvare skemaet. Svarprocenten blev på 37 (i alt 134 besvarelser), hvilket må betragtes som godkendt. I undersøgelsen var der bl.a. fokus på kommunikation, medlemmernes kendskab og opfattelse af FIG, faciliteter, kendskab til idrætspolitikken samt hvilke områder FIG skulle prioritere i den kommende tid. Undersøgelsens resultater er netop blevet præsenteret på FIG`s repræsentantskabsmøde. Se resultaterne.

01.03.14 - Opfølgningsforløb i Høje-Taastrup Kommune

Det er nu mere end 3 år siden, at eliteklubberne i Høje-Taastrup kommune, med Sporthouse som facilitator, gennemgik et længevarende klubudviklingsforløb. Det er nu blevet tid til at følge op. Klubberne skal gennem en ny Mønsterklubanalyse® og udarbejdelse af udviklingsplan for de kommende 3 år. Mønsterklubanalysen® giver mulighed for den enkelte klub at benchmarke sig op mod sig selv. Opfølgningsforløbet omfatter følgende klubber: TIK Gymnastik, TGF (gymnastik), STT (svømning) og TIK Bue. 

01.02.14 - 3 klubber under Team Copenhagen tager fat på klubudvikling

KIF-atletik, Copenhagen Beachvolley og Copenhagen Floorball FC har alle det til fælles, at de i løbet af januar/februar er startet på et længerevarende klubudviklingsforløb med Sporthouse som facilitator.

01.12.13 - Sporthouse bliver ansvarlig for ungekonsulentordning

Gentofte kommune har indgået aftale med Sporthouse omkring kommunens ungekonsulentordning. 4 klubber er udvalgt. Det drejer sig om Hellerup Fægteklub, Hellerup Sejlklub, HIK Pigefodbold og Gentofte Svømmeklub. Med økonomisk støtte fra Gentofte Kommune og egenfinansiering har klubberne fået mulighed for at ansætte en ungekonsulent i en to-årig periode, som skal have fokus på rekruttering og fastholdelse primært for aldersgruppen 12-24 år. I samarbejde med Sporthouse udarbejder hver ungekonsulent en handlingsplan med tilhørende delmål. Sporthouse og den enkelte ungekonsulent mødes 7 gange i den to-åirge periode. Et af møderne er et fællesmøde, hvor der udveksles erfaringer på tværs af de 4 idrætter.

10.11.13 - Ny strategiplan for DØE

Danske Ølentusiaster (DØE) skal i gang med at udarbejde en ny udviklingsplan for de kommende 3 år. Den tidligere udviklingsplan, som blev udarbejdet i 2010 løber ud til årsskiftet. Som det var tilfældet med den første udviklingsplan har DØE bedt Sporthouse om at facilitere processen.

04.11.13 Sportslige strategier i Kolding

Kolding Elite afholder 8-9. november i samarbejde med Sporthouse workshop for 5 eliteklubber med overskriften, sportslige strategier. Klubberne skal arbejde med politikker og strategier inden for bredde, talent og elite. Følgende klubber deltager: KIF Håndbold, Kolding KFUM Squash, Kolding Svømmeklub, Kolding Badminton klub og Bowlingklubben Trekanten.

14.09.13 - Sporthouse indgår samarbejdsaftale med NETOP

NETOP (Netværk for Oplysning) ønsker at styrke bestyrelsesarbejdet i deres mere end deres 170 foreninger. NETOP har bedt Sporthouse om at udvikle en uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer. Den er nu ved at blive testet i 4 foreninger. Det drejer sig om NETOP-København, FO-NordFyn, Verninge Husflid samt Fyns Væve og Tekstil.  Forløbene bliver afsluttet i december 2013.

04.09.13 - Snekkersten Fodbold modtager 50.000, kr.- til "frivillig job"

Snekkersten IF Fodbold har modtaget 50.000,- kr. fra Forenings- og Fritidsudvalgets Udviklingspulje til bl.a. projekter og initiativer, der har til formål at tiltrække frivillige.

Vi har som bekendt gennem det seneste 1½ år været igennem et klubudviklingsforløb med bl.a. konsulentvirksomheden Sporthouse, som rådgiver og vejleder. Læs mere.

22.08.13 Lærere, pædagoger og klubtrænere på kursus sammen

I alt 64 lærere, pædagoger og klubtænere i Holbæk skal på ATK-kursus samen. Kursusrækken løber over 4 gange og afsluttes i starten af oktber. Sporthouse er konsulent på projektet. Læs mere.

20.08.13 - TRITON-VEJLE skifter kurs

TRITON-VEJLE har netop i samarbejde med Sporthouse været igennem en ny Mønsterklubanalyse® og udarbejdet ny udviklingsplan. Det betyder samtidigt, at klubben ændrer kurs. Læs mere.

20.08.13 - Holbæk BI stiller skarpt på organisationsudvikling

Holbæk BI er kommet godt i gang med klubudviklingsprojektet, som facilteres af Sporthouse. Forløbet er iværksat af Holbæk kommune. Læs mere.

01.07.13 - Kursus for nye bestyrelsesmedlemmer

I samarbejde med Team Copenhagen afholder Sporthouse kursus for nye bestryrlsesmedlemmer for klubberne under Team Copenhagen. Det foregår lørdag den 7. september 2013. Læs mere her.

28.06.13 Næste etape er klar i Holbæk

I april 13 påbegyndte 5 klubber i Holbæk Kommune klubudvikingsforløb med Sporthouse, som facilitator. Forløbene afsluttes i december 2013. Den anden del af projektet, som handler om samarbejde mellem skole og foreninger med ATK (aldersrelateret træningskoncept), som omdrejningspunkt. Det betyder bl.a., at 60 lærere, pædagoger og foreningstrænere i lokalområdere Jernløse og Vipperød i løbet af august-oktober sammen skal igennem et 12 timers kursus sammen. Det handler om at styrke idrætsundervisningen, foreningstræningen og samarbejdet mellem skoler og foreninger. Du kan læse mere om projektet her.

26.06.13 - Elitesatsning bærer frugt i Høje Taastrup Kommune

I 2010 iværksatte Høje Taastrup Kommune ledelses- og organisatonsudviklingsforløb for eliteklubberne i kommune. Sporthouse var tovholder på projektet. 3 år efter afspejler resultaterne sig. Det kan du læse mere om her.

18.06.13 - Fire forbund går sammen om ATK

DIFs bestyrelse har netop godkendt en fælles projektbeskrivelse fra 5 forbund, som ønsker at gå sammn om udvikling af ATK. Der er tale om følgende forbund: Judo, Taekwondo, Boksning og Fægtning. Forbundene har i samarbejde med Sporthouse formuleret projektbeskrivelsen. Der skal ansættes en fuldtidsansat projektleder for de kommende 14 måneder. Der bliver tale om en fælles ATK og en idrætsspecifik ATK for hvert forbund. Der er lagt særlig vægt på implementeringsdelen med fokus på IT-løsninger. 

17.04.13 - Workshop for ledergruppen i DUF

Ledergruppen i DUF havde takket ja til at gennemgå workshoppen "personlig effektivitet". Workshoppen blev til i et samarbejde mellem Insights og Sporthouse. Insighta havde sponsoret personprofilerne og Sporthouse stod for facilitering af processen. 

11.04.13 - Ledelses- og organisationsudvikling i Holbæk er nu i gang

Ledelses- og organisationsudvikling for 5 foreninger i i Holbæk Kommune er nu i gang. Holbæk Basketball Klub var første klub på podiet. Sporthouse er ansvarlig for klubudviklingen.

Herudover deltager Holbæk Fodbold, Holbæk Håndbold, Holbæk Badminton og Jernløse Badminton. Klubberne skal bl.a. gennem en Mønsterklubanalyse®, udviklingsplan. udarbejde politikker og strategier inden for bredde, talent, elite, kommunikation samt rekruttering og fastholdelse, udarbejde en profilanalyse, kommissorier og arbejdsbeskrivelser. Forløbene skal være afsluttet i løbet af 2013.

21.03.13 - Bestyrelsesnetværk - en realitet i Esbjerg

Næsten 40 bestyrelsesmedlemmer fra eliteklubberne i Esbjerg var samlet for at etablere et netværk på tværs af klubberne. Netværket er en udløber af klubudviklingsforløbet, som de 10 klubber afsluttede i november 2012. Temaerne for netværksmødet var fejring af successer og kommunikation. Næste møde i netværket afholdes i efteråret. I november 2013 besøges alle klubberne af Sporthouse for at følge op på klubudviklingsforløbet.

26.02.13 - Politikkerne giver grønt lys for talentprojekt i Holbæk

Politikkerne i Holbæk Kommune bakkede op om talentprojektet i Holbæk Kommune. Det betyder, at 3-4 foreninger i den centrale del af Holbæk og den lokale badminton klub i Jernløse kan gå i gang med at professonalisere deres klubber via et længerevarende klubudviklingsforløb. Herudover skal der udarbejdes en udviklingsplan for idrætten i henholdsvis Vipperød og Jernløse. Det skal bl.a. ske i samarbejde med de lokale skoler samtidig med, at antallet af idrætstimer øges fra 2-4 i 0-6. klasse. Lærerne på de lokale skoler skal efteruddannes og klædes på til at undervise med udgangspunkt i ATK (aldersrelateret træningskoncept). Idræt skal ikke længere blot være en aktivitet, men et fag. Sporthouse er tovholder på projektet.

05.02.13 - Holbæk Kommune drøfter talentudvikling og mere idræt i skolen

På et fællesmøde mellem politikerne fra Kultur og Fritid samt Børn- og Unge blev ideer om mere idræt i folkeskolen, samarbejdsmuligheder mellem foreninger og folkeskoler, talentudvikling samt ledelse- og organisationsudviking præsenteret og drøftet. Hvis ideerne realiseres betyder det 2 timers mere idræt for eleverne på to folkeskole (pilotprojekt) samt en professonalisering af en række foreninger gennem ledelses- og organisationsudviklng. Sporthouse er konsulent for Holbæk Kommune på projektet og er ansvarlig for ledelses- og organisationsudviklingen i foreningerne. Politikerne træffer den endelige beslutning sidst i februar måned.

28.01.13 - Peder Lykke Centret i føretrøjen

I efteråret 2012 blev Sporthouse udpeget til at være tovholder på et procesforløb for Peder Lykke Centret på Amager. Centret ønskede med processen at være på forkant med udviklngen og stå stærkere i forhold til den kommende politiske proces. Repræsentanter fra Aktivitetscentret og Daghøjskolen har deltaget i visionsprocessen. Udviklingsplanen blev sidst i januar 2013 præsenteret for de to råd i Aktivitetscentret og Daghøjskolen. Først i februar 2013 skal udviklingsplanen præsenteres for bestyrelsen.

20.12.12 - Klubudvikling i Esbjerg klubber - en succes!

10 klubber i Esbjerg har med Sporthouse, som facilitator gennemført et længerevarende klubudviklingsforløb. Det er et forløb, hvor alle klubber er blevet udfordret. Bestyrelserne mødes sammen med Sporthouse i marts måned for at etablere et ledernetværk.  Der bliver også fokus på kommunikation. I efteråret 2013 følges op i de enkelte klubber. Her vil der være fokus på implementering af de mange værktøjer, som bestyrelserne har mødt i forløbet.  Læs mere

17.12.12 - Endnu flere ønsker procesforløbet "få styr på klubben" 

Tilbage i juni 2012 udbød HSU (Helsingør Sports Union) i samarbejde med Sporthouse procesforløbet "få styr på din klub". 2 klubber takkede ja nemlig  Kronborg Knights og Snekkersten-Skotterup Sejlklub. Førstnævnte afsluttede forløbet i november 2012. Nu har både Helsingør Atletik og CK Kronborg (cykling) besluttet at gå i gang. Det sker i løbet af januar 2013 og frem til april 2013,  Læs mere.

31.10.12 - Ledelses- og organisationsudviklingen fortsætter i Kolding

En del klubber i KoldingElite har gennem flere år været i gang med Ledelses- og organisationsudvikling og nye kommer til. Kolding Badminton klub, Kolding Tennis Klub og Kolding Svømmeklub har netop færdiggjort Mønsterklubanalysen®. Kolding KFUM Squash, KIF Kolding Judo og Kolding Svømmeklub er i fuld gang med at færdiggøre deres udviklingsplaner, som har et sigte på 3 år.

11.09.12 - Strategiarbejde i DTaF

DTaFs hovedbestyrelse præsenterede tidligere på året i forbindelse med forbundets årsmøde den overordnede udviklingsplan for DTaF. Den er udarbejdet med Sporthouse, som tovholder. De overordnede mål i udviklingsplanen skal nu suppleres med en række delstrategier inden for temaer som organisation, rekruttering og fastholdelse, kommunikation samt sport. Sporthouse er tovholder på den sportslige del af processen. Der skal udarbejdes en talent-/elitestrategi og en breddestrategi. Der er nedsat to arbejdsgrupper, som skal præsentere et udkast i januar 2013. Læs mere.

28.06.12 - Få styr på klubben

Under overskriften "Få styr på klubben" tilbyder HSU i samarbejde med Sporthouse klubberne i Helsingør, klubudvikling. Kronborg Knights og Snekkersten-Skotterup Sejlklub har allerede takket ja. Læs mere.

25.04.12 - EliteVejle formulerer sportslige strategier

I løbet af april og maj måned skal klubberne under EliteVejle formulere sportlige politikker og strategier. Det drejer sig om følgende klubber: Orienteringsklubberne Gorm og Snab, Vejle håndbold Ungdom, Trition Vejle, Judo, Taekwondo og Kajak. Sporthouse faciliterer processen.

24.03.12 - Kursus for nye bestyrelsesmedlemmer - en succes!

I samarbejde med Team Copenhagen afviklede Sporthouse "Kursus for nye bestyrelsesmedlemmer". Målgruppen er klubber, som har deltaget i Team Copenhagens klubudviklingsforløb, der har fået nye bestyrelsesmedlemmer. I alt 21 nye bestyrelsesmedlemmer deltog. På kurset var følgende 11 klubber repræsenteret: Skøjteklub København, Brønshøj Bordtennis, ATK, KTK86, TRI4, Mitani, B 93, DMK, KVIK, KAF og DSR.

06.03.12 - Frederiksberg Rugby Klub har fokus på klubudvikling

Som det første synlige resulatat af møde med eliteidrætsnetværket på Frederiksberg går Frederiksberg Rugby Klub nu i gang med det første tema omkring klubudvikling. Temaet er Mønsterklubanalyse®. Efterfølgende tages der stilling til, hvor vidt klubben skal fortsætte med bl.a. udviklingsplan, politikker og strategier. Forløbet starter torsdag den 8. marts og faciliteres af Sporthouse.

01.03.12 - Unikt samarbejde om klubudvikling

11 idrætsklubber har indgået en aftale med Esbjerg Kommune om en ny form for samarbejde i forhold til klubudvikling. Med underskrevne kontrakter er aftalen nu på plads. Læs mere her

01.02.12 - Så er holdet sat

Så har klubberne i Esbjerg kommune får besked om de er "udtaget" til klubudviklingsforløbet, som Sporthouse er tovholder på. Følgende klubber skal deltage: Esbjerg Taekwondo Klub, Esbjerg Skøjteklub, Esbjerg Tennis Klub, Esbjerg Ishockey Klub, SGI-Håndbold, Team Esbjerg Håndbold, ESG-Badminton, Esbjerg Atletik og Motion, West Swim og EfB. Klubberne skal bl.a. gennem en Mønsterklubanalyse®, udarbejde politikker og strategier inden for talent, elite, kommunikation samt rekruttering og fastholdelse, udarbejde en profilanalyse, kommissorier og arbejdsbeskrivelser. Forlløbet starter 16. marts og afsluttes i starten af november 2012.

03.01.12 - Nyskabende idrætssamarbejde i Esbjerg Kommune

Sammen med udvalgte idrætsklubber og Sporthouse, igangsætter Esbjerg Kommune nu en ny form for klubudviklingssamarbejde. Læs mere....

08.12.11 - Klubberne i Esbjerg greb chancen

Ikke færre end 21 klubber i Esbjerg, fordelt på 10 forskellige idrætter, deltog, da Sporthouse præsenterede ledelses- og organisationsudviklingsforløbet, som starter i marts 2012. Klubberne skal bl.a. gennem en Mønsterklubanalyse®, udarbejde politikker og strategier inden for talent, elite, kommunikation samt rekruttering og fastholdelse, udarbejde en profilanalyse, kommissorier og arbejdsbeskrivelser. Målet med forløbet er at styrke klubberne organisatorisk, så de bliver endnu bedre klædt på til at indfri de krav, der stilles til en velfungerende forening/forretning i dag.

13.11.11 - Fokus på ledelses- og organisationsudvikling i Esbjerg

Esbjerg kommune har besluttet at tilbyde kommunens eliteklubber og enkelte breddeklubber et længerevarende ledelsese- og organisationsudviklingsforløb. Startskuddet lyder i 2012. Allerede torsdag den 8. december er der orienteringsmøde for klubberne. Klubberne udvælges senest onsdag den 1. februar. Sporthouse er tovholder på projektet. Omkring 10 klubber forventes at slippe gennem nåleøjet. Forløbene afsluttes sidst i 2012.

31.10.11 - Inspirationsmøde for eliteidrætsnetvæk på Frederiksberg

Eliteidrætsnetværket på Frederiksberg har bedt Sporthouse om at fortælle om erfaringer med foreningsudvikling tirsdag den 1. november. Deltagere er repræsentanter fra bl.a. rugby, tennis, håndbold, svømning, basketball og volley

03.10.11 - Judo Danmark fortsætter den postive udvikling

Judo Danmark udarbejdede i 2010 i samarbejde med Sporthouse en 3-årig udviklingsplan. Arbejdet blev i weekenden 1-2. oktober suppleret med først udkast til sportslige strategier for bredde, talent og elite samt kommunikation. Udkastene skal nu bearbejdes i henholdsvis sportsudvalget og kommunikationsudvalget. Herudover blev organisationsdiagrammet kigget efter i sømmene. Sporthouse er tovholder på forløbet.

18.09.11 - Hvilke erfaringer er gjort i Gentofte Kommune?

Gentofte Kommune har de seneste 4 år været elitekommune. Tiden er nu inde til at genforhandle aftalen med Team Danmark. I den forbindelse har Gentofte Kommune bedt Sporthouse om at evaluere den del af erfaringer, som har haft fokus på klubudviklingen.  Det er både på det sportslige og det organisatoriske. Sporthouse har ud fra en interviewguide været på besøg i de 7 klubber. Interviewene er nu opsamlet i to rapporter: "Evaluering af satsningsidrætterne i Gentofte Kommune" og "Anbefalinger i forhold til satsningsidrætterne". Materialet indgår i de kommende forhandlinger om en ny 4-årig aftale, mellem Team Danmark og Gentofte Kommune.

23.08.11 - Hvad bringer fremtiden?

Dansk Taekwondo Forbund skal 9-10. september diskutere drømme og visioner for de kommende år. Der skal i samarbejde med Sporthouse udarbejdes en udviklingsplan for de kommende 3 år. Udviklingsplanen skal bl.a. sikre at alle arbejder i samme retning.

23.06.11 - Det nytter noget

Høje-Taastrup kommune har sat fokus på at rekruttere flere etniske forældre til foreningerne - og det med stor succes. Udover ansættelse af foreningskonsulent i hver klub har klubberne også være igennem et klubudviklingsforløb med Sporthouse. Læs mere

20.06.11 - Udviklingsforløb for badmintontrænere i Gentofte Badminton klub

Sporthouse er i gang med et udviklingsforløb for badmintontrænere i Gentofte Badminton Klub. Forløbet har fokus på at give den enkelte træner nogle værktøjer til at udarbejde individuelle udviklingsplaner for spillerne samt afvikle samtaler med spillerne. Hver enkelt deltager har fået udarbejdet en personprofil (Insigthts), som skal være med til at give den enkelte mere viden om sig selv og sine kollegaer. Værktøjet skal også bruges til at styrke kommunikationen. Forløbet kører over 3 gange inden for 5 måneder. Trænerne arbejder med værtkøjerne med værktøjerne i hverdagen. Den sidst gang er der fokus på erfaringsopsamling. Endelig bliver klubbens talentstrategi opdateret. Den har været fundamentet for klubbens talentarbejde de seneste 2 år - med stor succes.

12.06.11 - Inspirationstur til Norge

Sporthouse har netop deltaget i en inspirationstur til Oslo arrangeret af eliteidrætssekretariatet, Odense kommune i samarbejde med Thorsten Hævdholm. Turen havde deltagelse af trænere, forbunds- samt kommunale folk, som arbejder med talent- og eliteidræt i hverdagen.

Undervejs var der oplæg fra en række kvalificerede personer fra svensk og norsk idræt: Lars Arne Andersen, Olympiatoppen, Carl-Arne Hageskog, professor i idrættens lederskab og tidligere forbundskaptajn for det svenske Davis Cup hold samt Anne Fylling Frøyen, Olympiatoppen, hvor hun beskæftiger sig med relationer i eliteidrætten. Endelig blev turen krydret med en kig på  Bislett Games 2011 - atletik i verdensklasse. En meget udbytterig tur med et højt fagligt niveau.

21.04.11 - Politikker og strategier skal bl.a. styrke kommunikationen hos klubberne under Kolding Elite

13-14. maj mødes 5 klubber under Kolding Elite sammen med Sporthouse for at udarbejde politikker og strategier inden for temaerne: Rekruttering og fastholdelse samt kommunikation. Det drejer sig om følgende klubber: KIF Håndbold, KIF Brydning, Kolding Badminton Klub, Kolding Tennis Klub og KoldingQ.

07.03.11 - Nye  bestyrelsesmedlemmer blev klædt på

Team Copenhagen har i samarbejde med Sporthouse netop gennemført kurset "Kursus for nye bestyrelsesmedlemmer". Målgruppen var nye bestyrelsesmedlemmer i de klubber, der allerede har gennemført klubuddannelsen i Team Copenhagen regi. Der var bl.a. fokus på følgende punkter: Hvem er Team Copenhagen, hvad tilbyder Team Copenhagen, klubuddannelsens opbygning herunder hvilken roller spiller UdviklingsplanenMønsterklubanalyse®, hvad er det for en størrelse, hvad er effekterne af 5 års massiv satsning ledelses- og organisationsudvikling i de Københavnske klubber og hvem er jeg som leder? I alt deltog 18 nye bestyrelsesmedlemmer fra Stevnsgade Basketball, Københavns Trampolin klub, KTK 86, Amager Motorcross Klub, CSR Nanok, DMK og Mitani.

07.01.11 - Kursus for nye bestyrelsesmedlemmer

I samarbejde med Team Copenhagen afholder Sporthouse kursus for nye bestyrelsesmedlemmer. Læs nærmere.

04.11.10 - Politikker og strategier på spil i EliteVejle

Første weekend i november mødes hele 9 klubber under EliteVejle sammen med Sporthouse for at udarbejde politikker og strategier inden for temaerne: Rekruttering og fastholdelse samt kommunikation. Det drejer sig om følgende klubber: Orienteringsklubberne Gorm og Snab, Vejle/Bredballe Håndbold, Trition Vejle, Judo, Taekwondo, Kajak, Vejle Boldklub og Vejle IF.

12.10.10 - Sportslige strategier på dagsordnen i Kolding

Sidst i oktober samles en række klubber i Kolding for i samarbejde med Sporthouse at udarbejde talent- og elitestrategier. Det drejer sig om følgende klubber: Kolding Badminton Klub, Kolding Tennis Klub, Kolding Brydeklub, KIF Håndbold, KoldingQ og bowlingklubben, Trekanten.

15.09.10 - Dansk Squash Forbund sætter fokus på klubudvikling

DSqF har indgået aftale med Sporthouse om et længerevarende klubudviklingsforløb i 4 klubber. Det drejer sig om squashklubberne: Birkerød, Herlev, KSK og Sport 92. Her skal der bl.a. gennemføres Mønsterklubanalyse®, udarbejdes udviklingsplan, politikker og strategier indenfor talent, elite, kommunikation samt rekruttering og fastholdelse. Endelige skal bestyrelserne igennem kurset "Ledelse og kommunikation", som tager udgangspunkt i en Insights profil. Her er fokus på kommunikation i bestyrelsen.

01.09.10 - Evaluering af Friluftsrådets decentrale struktur

Sporthouse er i øjeblikket i gang med en evaluering af Friluftsrådets decentrale struktur. Det er ca. 3 år siden, at den nye struktur var en realitet. Derfor er der iværksat et serviceeftersyn. Samtlige kred- og regionsbestyrelsesmedlemmer og kredsrepræsentanter - ialt 900 - har modtaget et link til en evaluering. Onsdag den 13. oktober løftes sløret for de første resultater af undersøgelsen. Her bliver de overordnede resultater præsenteret. Senere præsenteret de lokale resultater i de enkelte kredse.

30.06.10 - Opfølgningsforløb for københavnske klubber

I alt 5 af de klubber, som for 3 år siden afsluttede det såkaldte lange organisations- og lederudviklingsforløb hos Team Copenhagen med Sporthouse, har nu været igennem et opfølgningsforløb, hvor de har fået foretaget en Mønsterklubanalyse® og uarbejdet en udviklingsplan, som rækker 3 år frem. Det er et led i at fastholde det målrettede talent- og elitearbejde, som Team Copenhagen besluttede at sætte fokus på tilbage i 2004. Klubberne som har deltaget er: TRI4, B93, Hafnia Floorball, DSR og Trekanten. I løbet af efteråret følger Ajax København og KVIK. Det er alle klubber, som var en del af hold 2. Mere end 35 klubber har været igennem ledelses- og organisationsudviklingsforløbet.

23.05.10 - Vejle klubber har lagt planer for fremtiden

En række klubber under EliteVejle har lagt planer for fremtiden. Vejle Taekwondo Klub, Vejle Judo Klub, Vejle Kajak Klub, TVO (Team Vejle Orientering) og Vejle IF står med en strategiplan for de kommende 3 år. Det er planer, som bl.a. rummer mål for det sporslige, økonomiske, facilitetsmæssige, sociale, organisatoriske og det kommunikative. Sporthouse har været facilitator på processen. Til strategiprocessen er brugt den såkaldte Udviklingsplan.

24.04.10 - Den sportlige strategi i DSqF blev vedtaget

I det seneste års tid har en projektgruppe - sammen med "Sporthouse" som ekstern konsulent arbejdet med formuleringen af en sportsstragi for DSqF. Lars Peter Munch Larsen fremlagde en meget velformuleret præsentation af det oplæg, der er resultatet af gruppens arbejde. Oplægget, der fik ros fra mange sider, gav anledning til en længere drøftelse, men blev vedtaget uden modstand. Det er vigtigt at fastslå, at det er principperne i oplægget, der ervedtaget - realiseringstakten vil naturligvis afhænge af de kommende års budgetlægning. (kilde DSqFs hjemmeside). Læs materialet her.

31.03.10 - Den sportslige strategi skal nu til debat

Den sportslige strategi for Dansk Squash Forbund er nu færdiggjort og skal diskuteres på forbundets repræsentantskabdsmøde lørdag den 24. april. Det er en ambitiøs strategi, som både omfatter træneruddannelse, krav til det organisatoriske niveau, spiller- og klubudvikling. Til den sportslige strategi er udarbejdet en talent- og elitepolitik.

12.02.10 - Vejle og Kolding klar til næste skridt

En række eliteklubber i henholdsvis Vejle og Kolding kommuner er nu klar til at lægge planer for fremtiden. Det sker i samarbejde med Sporthouse, hvor 15 klubber skal udarbejde en udviklingsplan for de kommende 3 år. Det er en naturlig følge af, at klubberne i efteråret 09 gennemgik den såkaldte Mønsterklubanalyse®.  

11.01.10 - DSqF udarbejder strategier

Dansk Squash Forbund har bedt Sporthouse om at være tovholder i en arbejdsgruppe, som skal udarbejde talent- og elitepolitik/strategi for Dansk Squash. Arbejdsgruppen skal være færdig i løbet af marts måned, således at materialet kan præsenteres på forbundets repræsentantskabsmøde i april måned.

03.12.09 - Analysefasen er tilendebragt i Kolding kommune

7 klubber i Kolding, som alle er satsningsidrætter, er nu færdige med analysefasen. Klubberne har fået en individuel tilbagemelding. Resultaterne fra analyserne er nu gjort op samlet for de 7 klubber. Klubberne bliver i 2010 tilbudt klubudvikling.

24.11.09 - Klubudvikling i Høje-Taastrup

I forlængelse af at Høje-Taastrup kommune har vedtaget en eliteidrætspolitik, er det belutte, at de klubber, der hører under kategorien elite, skal i gang med et klubudviklingsforløb. Det handler om følgende klubber: Taastrup FC, Taastrup Bueskytteforening, TFC og TIK gymnastik. Alle klubber starter med den såkaldte Mønsterklubanalyse®, hvorefter der udarbejdes en udviklingsplan. Senere følger arbejdsbeskrivelser på væsentlige arbejdsopgaver samt lederkompetenceanalyse og en række politikker/strategier omkring elite, talent, kommunikation og rekruttering/fastholdelse. Det er tanken, at klubberne når i mål i løbet af 2010. TIK Bueskytteforening tager fat allerede 1. december, 2009.

22.10.09 - Analysefasen er tilendebragt i Vejle kommune

10 klubber i Vejle, som enten allerede er en del af EliteVejle eller lige er i periferien, er nu færdige med analysefasen. Alle klubber har fået en individuel tilbagemelding. Klubberne har netop været samlet for at få et overblik over, hvad analyserne viste. Samtidig blev et foreslag til temaer for klubudvikling præsenteret. Klubudviklingen skal foregå i 2010 og 2011. Inden årsskiftet skal uddannelsesforløbene være på plads.

01.08.09 - Vejle og Kolding kommuner analyserer deres eliteklubber

Vejle og Kolding kommuner, som begge er elitekommuner, skal i løbet af 2010 i gang med klubudvikling inden for deres satsningsidrætsgrene. Inden da skal alle klubberne gennem en Mønsterklubanalyse®. Analyserne skal afdække klubbernes situation set ud fra et ledelsesmæssigt perspektiv og skal danne grundlag for klubudviklingen.

Sporthouse skal stå for analyserne, hvor der både bliver tale om en individuel tilbagemelding til den enkelte klub samtidig med at de generelle tendenser opsamles i forbindelse med et fællesmøde. Analyserne skal foretages indenfor håndbold, fodbold, squash, svømning, taekwondo, judo, golf, brydning, bowling, kajak, atletik, orientering og cykling. Den første analyse foretages søndag den 2. august hos bowlingklubben, Trekanten i Kolding.

19.05.09 - Mål i sigte

Hold 4 på Team Copenhagens store organisations- og lederudviklingsforløb, som Sporthouse har ansvaret for, har sat kurs mod land. Forløbet er gået ind i sin sidste måned og klubberne er ved at færdiggøre deres Udviklingsplan, politikker og strategier m.v., således at de tirsdag den 16. juni kan aflevere det synlige resultat af 9 måneders hårdt arbejde. Implementering skal nu for alvor begynde. Allerede i august/september inviteres klubberne til en snak om forløbet samtidig med, at fremtiden drøftes. I 2010 bliver klubberne besøgt. Besøget vil primært have fokus på erfaringer med implementering.

Klubberne som afslutter uddannelse i juni er: Dansk Mountainbike Klub, Arbejdernes Tennis Klub, Nørrebro Trampolin Klub, Boldklubben Skjold og Københavns Squash Klub.

Mere end 35 københavnske eliteklubber har gennemført uddannelsen siden den startede i 2006. 

02.04.09 - Projektlederuddannelse

Sporthouse og TUC har netop afsluttet projektledelsesforløb for Projektrådgivningen i Københavns kommune. 10 projektledere har deltaget i uddannelsen.

12.01.09 - Projektrådgivningen har fokus på projektledelse

Onsdag den 21. og torsdag den 22. januar samles 10 projektledere, som alle er ansat i en 3 årig periode af Projektrådgivningen i Københavns Kommune. De fungerer alle i foreningslivet i det daglige. Hver deltager er tilknyttet en klub i en 3 årig periode.

Projektrådgivningen har bedt TUC-Management og Sporthouse om at klæde deltagerne på til de store og spændende udfordringer, som projektlederne møder i hverdagen. Læs mere om projektlederuddannelsen.

4.12.08 - Tid til juleferie

Første del af hold 4 i Team Copenhagens ambitiøse uddannelsesprojekt omkring organisations- og ledelsesudvikling i de københavnske eliteklubber er ved vejs ende.

Allerede 9-10. januar, 2009 tager 5 eliteklubber fat på 2. del. Det er Københavns Squash klub, Nørrebro Trampolin Klub, Boldklubben Skjold, Arbejdernes Tennis Klub og Dansk Mountainbike Klub. På internatet er temaerne Konflikthåndtering og Mønsterklubanalyse®. Del 2 løber frem til 11. juni. Når del 2 slutter til sommer har mere end 35 klubber og 250 bestyrelsesmedlemmer styrket det organisatoriske arbejde gennem den omfattende og spændende uddannelse. Du kan læse mere om erfaringer med ledelses- og organisationsvikling i idrætten ved at klikke på dette link.
 

04.09.08 - Kommende projektledere trækker i arbejdstøjet

Lørdag den 20. og søndag den 21. september samles 12 kommende projektleder. De skal gennemgå Team Copenhagens projektlederuddannelse, som firmaerne TUC-Management og Sporthouse har ansvaret for. Deltagerne kommer fra Skøjteklub København, Københavns Squashklub, Projektrådgivningen, Team Copenhagen, Nørrebro Taekwondo Klub, Amager Volleyball Klub, Amager Judo Skole, Danske Studenters Roklub og Ajax København. Læs mere om projektlederuddannelsen.

15.07.08 - Københavnske eliteklubber sætter gang i organisationsudviklingen

10 eliteklubber i Team Copenhagen regi er klar til at tage fat sammen med SportHouse og sætte et ledelses- og organisations-udviklingsforløb i gang. Klubberne starter mandag den 18. august og slutter torsdag den 4. december. Herefter fortsætter 2 af klubberne på del 2 og suppleres med yderligere 3 klubber, der tidligere har gennemført uddannelsens del 1. Opstart i januar og slut 11. juni, 2009.

Følgende 10 klubber forventes at deltage på del 1: Kjøbenhavns Skytteforening, Amager Motorcross Club, Amager Ro- og Kajakklub, Hurtigløberklubben 72, Københavns Beachvolley Club, Københavns Skiklub, Nanok, Arbejdernes Tennis Klub, Boldklubben Skjold, Skjold/Stevnsgade Basketball.

Følgende 5 klubber udgør del 2: Københavns Squash Klub, Arbejdernes Tennis Klub, Boldklubben Skjold, Nørrebro Trampolin Klub og Dansk Mountainbike Klub.

12.06.08 5 københavnske eliteklubber ved en milepæl

Team Copenhagens stort anlagte organisations- og ledelsesudviklingsprojekt, som SportHouse gennemfører i samarbejde med de københavnske eliteklubber, er nu ved vejs ende for 5 klubber efter 9 måneder med hårdt arbejde vekslende mellem fælles- og klubmøder. Klubberne har udarbejdet politikker og strategier indenfor følgende områder: talent, elite, kommunikation samt fastholdelse- og rekruttering. De har bl.a. arbejdet med værdier og leveregler, mødeledelse, konflikthåndtering, forandringsledelse krav og forventninger til hinanden samt Mønsterklubanalyse® og lederkompetenceanalyse. Endelig står alle 5 klubber tilbage med en Udviklingsplan, der rækker 3 år frem.

Klubberne der har deltaget er: Mitani (Judo), KAF (Sportsdans), Gefion (Gymnastik), ABC (Cykling) og Skøjteklub København. Ialt har 27 københavnske eliteklubber gennemført uddannelsen. 10 nye klubber, danner hold 4. De starter i august.

26.04.08 - Gladsaxe-klubber sætter retning

Ialt 6 klubber har takket ja til FIGs organisations- og ledelsesudvikling. Sporthouse får ansvaret for udviklingsforløbene i 3 af klubberne nemlig: Bagsværd Roklub, Gladsaxe gymnastik og Gladsaxe Taekwondo Klub. Klubberne er i øjeblikket i gang med at finde datoer for forløbene.

30.03.08 - Successen fortsætter

Sporthoúse og Team Copenhagen er i øjeblikket ved at sammensætte det endelige hold til det såkaldte hold 4 på et af Team Copenhagens store indsatsområder - ledelses- og organisationsudvikling. Sporthouse er ansvarlig for uddannelsens indhold og gennemførsel. Mere end 25 klubber har allerede gennemført det spændende forløb. Uddannelsen starter i august med Pit Stop i december og endelig stop for nogle af klubberne i juni, 2009. Blandt de klubber, som deltager er: Amager Motorcross Klub, NT 77 (trampolin), Kjøbenhavns Skytteforening, Amager ro- og kajakklub, Arbejdernes Tennis klub, Boldklubben Skjold, Københavns Skiklub og Københavns Squash Klub. 10 klubber forventes at deltage, når uddannelsen skydes i gang.

19.02.08 - Årets idrætleder på Amager

Formmanden for Amager Judo Skole, Mads Heller, kan nu skrive Årets Idrætsleder - Amager - på sit visitkort. Sammen med sine bestyrelseskollegaer deltog Mads Heller i Team Copenhagens organisations- og ledelsesudviklingsforløb i 2006. Et forløb, som Sporthouse er tovholder på. Læs mere om kåringen her.

29.01.08 - Kursus for nye bestyrelsesmedlemmer

I samarbejde med Team Copenhagen udbyder Sporthouse kursus for nye bestyrelsesmedlemmer. Kurset er rettet mod nye bestyrelsesmedlemmer i de klubber, der har gennemgået Team Copenhagens uddannelse i ledelse- og organisation. Kurset, der afvikles lørdag den 29. marts, er gratis. Sidste frist for tilmelding er fredag den 29. februar. Se program og tilmelding.

15.01.08 - Informationsmøde i Gladsaxe

I samarbejde med FIG afholder SportHouse torsdag den 7. februar kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion (lokale NV) informationsmøde omkring ledelses- og organisationsudvikling i foreningslivet. Følgende klubber deltager: Bagsværd Roklub, Kano- og Kajakklubben 361, Gladsaxe Volleyball Klub, GIF, Svømmeafdeling, GIF, Gymnastikafdeling, Gladsaxe Søborg Badminton Klub og Gladsaxe Judo Klub.

30.11.07 - Juleferien bliver kort

Det lakker mod enden for deltagerne på hold 3 i Team Copenhagens ambitiøse uddannelsesprojekt omkring organisations- og ledelsesudvikling i de københavnske eliteklubber. For Skøjteklub København, KAF, Gefion og ABC bliver juleferien kort, da de sammen med Judoklubben Mitani, da de 4-5. januar tager på internat for at skyde del 2 i gang. På internatet er temaerne Konflikthåndtering og Mønsterklubanalyse®. Del 2 løber frem 14. juni. De øvrige klubber: NT 77, KIF, BMX København, KTK 86 og KSK tager nu fat på at implementere de ting, som de har arbejdet med på del 1. En af klubberne har dog allerede udtrykt ønsker om at deltage på del 2 i 2009.

12.11.07 - Projektlederuddannelsen kom godt i gang

Team Copenhagens seneste tiltag - Projektlederuddannelse for idrætsledere - tilrettelagt og planlagt af TUC og Sporthouse - kom godt afsted i den forgagne weekend. Projektuddannelsen er en god kobling mellem praksis og teori. Kursets formål er at klæde nøglepersonerne i klubberne på til at være projektledere i forandringsprocesser. Det kunne også være afholdelse af event, ”projekt sponsorstøtte”, ”projekt rekruttering” og fastholdelse” m.v. Der fokuseres på, hvordan man udvikler synergi i projektgrupper og skaber excellent teamwork samt stiller skarpt på relationernes betydning for udviklingen af et godt samarbejde. På uddannelsen deltog repræsentanter fra Dansk Mountainbike Klub, Mitani, Københavns Badminton Klub, Københavns Skiklub, Fægteklubben - Trekanten, Team Copenhagen, Amager Volleyball Klub og Sparta Atletik. Læs mere om projektlederuddannel.

26.10.07 - Analyse skal udvikle Mønsterklubber

5 idrætsforeninger fra Herlev takkede ja til kommunens tilbud om konsulentbesøg med en analyse af klubledelsens spidskompetencer og sparring omkring den fremtidige udvikling. Læs hele artiklen fra Herlev Bladet onsdag den 24. oktober, 2007.

15.10.07 - Projektlederuddannelse - med fokus på ledere i idrætten

Lørdag den 10. november gennemfører Sporthouse i samarbejde med TUC en projektlederuddannelse. Det er en uddannelse over en weekend med en opfølgningsdag 3 måneder senere. Uddannelsen henvender sig til nøglepersoner i foreningerne som sidder med projektansvar. Opgaven er rekvireret af Team Copenhagen, som gennem flere år har sat fokus på ledelses- og organsationsudvikling i de københavnske eliteklubber. Se hele programmet.

13.09.07 - Herlev/Hjorten squash klar med udviklingsplan

Efter først at have gennemført Mønsterklub- og lederkompetenceanalyse har Herlev/Hjorten Squash lagt sidste hånd på deres udviklingsplan. En udviklingsplan, der rummer spændende udviklingstiltag på det organisatoriske, sportslige, økonomiske, sociale og facilitetsmæssige område. Planen kan i sin helhed ses på klubbens hjemmeside.

20.08.07 - Hold 3 - Team Copenhagen går i gang

9 klubber er klar når det går løs med det 3. hold omkring ledelses- og organisationsudvikling. Forløbet er delt i 2 dele. En del, der kører frem til december og en anden del, der forsætter frem til juni, 2008.

Følgende klubber deltager: KTK 86, Københavns BMX Klub, KIF, Københavns Squash Klub, Nørrebro Trampolin Klub, Gefion, ABC, Skøjteløberklub, København, og KAF. De 5 første klubber på det korte forløb, mens de øvrige klubber både deltager på del 1 og del 2. De suppleres af Judoklubben, Mitani, som var med på del 1, på hold 1, der startede i 2005.

11.07.07 - Københavnske eliteklubber sætter gang i organisationsudviklingen

De 9 næste eliteklubber i Team Copenhagen regi er klar til at tage fat sammen med SportHouse og sætte et ledelses- og organisations-udviklingsforløb i gang. Klubberne starter mandag den 20. august og slutter torsdag den 6. december. Herefter fortsætter 5 af klubberne på del 2 med opstart i januar og slut 12. juni, 2008.

Følgende 10 klubber forventes at deltage: Gefion, Nørrebro TrampolinKlub, Skøjteklub København, Sportsdanserklubben KAF, KIF-Atletik, Københavns BMX-klub, ABC-Cykling, KTK 86-Triathlon og Københavns Squash Klub.

14.06.07 - Ringen sluttes for 7 københavnske klubber

Team Copenhagens stort anlagte organisations- og ledelsesudviklingsprojekt, som SportHouse gennemfører i samarbejde med klubberne, er nu ved vejs ende for 7 klubber efter 9 måneder med hårdt arbejde vekslende mellem fælles- og klubmøder. Klubberne har udarbejdet politikker og strategier indenfor følgende områder: talent, elite, kommunikation samt fastholdelse- og rekruttering. De har arbejdet med værdier og leveregler, mødeledelse, krav og forventninger til hinanden samt Mønsterklub- og lederkompetenceanalyse. Endelig står alle 7 klubber tilbage med en Udviklingsplan, der rækker 3 år frem.

Klubberne der har deltaget er: Ajax København, B 93 fodbold, Danske Studenters Roklub, Roforeningen KVIK, Hafnia Floorball, Fægteklubben Trekanten og TRI4.

13.06.07 - Skoleidrætten i Hillerød lægger planer

SportHouse og en række idrætslærere i Hillerød Kommune er i gang med at definere, hvordan skoleidrætten skal udvikle sig de kommende år. Forslaget skal efterfølgende behandles politisk. Arbejdet er et led i et ønske fra Hillerød kommunes side om at styrke idrætten i folkeskolen, således at børnene allerede i en tidlig alder får fornuftige idrætsvaner.

18.05.07 - Dansk Træner Union går nye veje

SportHouse er sammen med bestyrelsesmedlemmer i Dansk Træner Union i gang med at definere fremtidens trænerforening. Dansk Træner Union har gennem flere år haft en markant medlemstilbagegang. En udvikling, der nu skal vendes samtidig med, at organisationen tunes til de krav, som stilles til en moderne forening.

07.05.07 - Herlev klubber iværksætter udviklingsforløb

Herlev Svømning og Herlev/Hjorten har besluttet at tage imod kommunens tilbud om sammen med konsulentfirmaet, SportHouse at målrette de kommende års udviklingsarbejde. Det sker ved først at gennemføre den såkaldte Mønsterklubanalyse for derefter at stille skarpt på, hvilke lederkompetencer, der er i bestyrelserne. Forløbene afsluttes med udarbejdelse af en Udviklingsplan, som fokuserer på, hvad der skal ske i klubberne de kommende 3 år. I løbet af efteråret forventes det, at Herlev Tennis, Herlev Atletik og Herlev Gymnastik gennemfører lignende forløb.

22.03.07 - Informationsmøde i Herlev

I samarbejde med Børne- og Kulturforvaltningen afholder SportHouse torsdag den 29. marts kl. 19.00 på Rådhuset informationsmøde omkring ledelses- og organisations-udvikling i foreningslivet. Følgende 5 klubber deltager: HI Gymnastik,

Herlev/Hjorten Squash, Herlev Svømning, Herlev Løbe- og Atletikklub og Herlev Tennis Klub. 

22.03.07 - Hillerød Svømmeklub sætter fart på udviklingen

I løbet af april måned gennemfører Hillerød Svømmeklub – Mønster- og lederkompetenceanalyse samt udarbejder en Udviklingsplan, der skal sætte retning for klubbens udvikling de kommende 3 år. Det er et led i det samarbejde som Hillerød Kommune har med konsulenthuset, SportHouse om at udvikle foreningernes bestyrelser.

20.10.06 - Statusrapport for eliteidrætten i Hillerød 2006

Arbejdet med at udvikle eliteklubberne i Hillerød Kommune er i løbet af 2006 blevet intensiveret. Hillerød Atletik, Hillerød Bordtennis, Ålholm Vægtløftning og Hillerød Judo har alle været igennem Mønsterklub- og Lederkompetenceanalyse samt udarbejdet en udviklingsplan for de næste 3 år. I statusrapporten suppleres analyserne med resultater fra tidligere analyser i Hillerød Badminton, Hillerød Håndbold og Hillerød Orientering. Analyserne i Hillerød sammenlignes med tilsvarende analyser gennemført af SportHouse i Odense og København. Statusrapporten omfatter i alt 24 elliteklubber. Læs rapporten her. 
 

11.08.06 - 9 Københavnske eliteklubber sætter gang i organisationsudviklingen

De 9 næste eliteklubber i Team Copenhagen regi er klar til at tage fat sammen med Sporthouse og sætte et ledelses- og organisationsudviklingsforløb i gang. Klubberne starter mandag den 21. august og slutter 7. december. Herefter fortsætter de 7 af klubberne på del 2 med opstart i januar og slut 14. juni, 2007. Følgende 10 klubber deltager: Ajax, B 93 fodbold, Dansk Mountainbike, Danske Studenter Roklub, Roforeningen KVIK, Amager Judoskole, Hafnia Floorball, Fægteklubben Trekanten og TRI4.